Упис деце у први разред

Датум: 25. Mart 2014 11:18 Категорија: Новости


Упис деце у први разред основне школе почиње 1. априла 2014. године.


Шта је потребно за упис у први разред?

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Потврда лекара о извршеном здравственом прегледу детета
  • Потврда о похађаном предшколском програму
Родитељи треба да донесу документа у секретаријат школе а накнадно ће бити позвани ради интервјуа и испитивања детета код психолога и педагога.
 
У први разред се уписује свако дете које у септембру пуни најмање шест и по а највише седам и по година, тј. деца која су рођена од 1.марта 2007. до 29.фебруара 2008. године.
Изузетно, када је то у најбољем интересу детета, може се одложити упис за годину дана од стране педагога и психолога, а на основу мишљења интерресорне комисије.
 
            Испитивање уписане деце служи:
  • Да се уједначе одељења првог разреда;
  • Да се добије општа слика о о нивоу психофизичког развоја све деце која полазе у школу, односно да се утврди степен припремљености за школу;
  • Да се укаже родитељима деце која могу да имају тешкоћа у учењу и прилагођавању на школску средину и будућим учитељима, на потребу за указивањем посебне пажње и примене одговарајућих метода у раду.
Дете старости од шест до шест и по година уписује се у први разред након провере спремности за полазак у школу. Ову проверу врши психолог наше школе и на основу његовог мишљења школа може да препоручи упис детета у први разред или упис детета у школу након годину дана, уз похађање припремног предшколског програма.  Дете мора да буде социјално, емотивно, физички и интелектуално зрело за полазак у школу.
 
У шк. 2014/15.год. ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ уписује 3 одељења првог разреда.


Додатне информације можете добити на телефон 019/442-112