Дечија недеља 2016

Дечија недеља 2016.

 
Традиција обележавања Дечје недеље у свету и у Србији мери се деценијама. 
Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године  дефинисана је  Законом о друштвеној бризи о деци. 
Манифестација Дечја недеља се сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. 

Овогодишња Дечија недеља ће бити од 3. до 9. октобра. Мото Програмских активности ће бити: 
НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!


Циљеви Дечије недеље су:


 • скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце;
 •  указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце, и остваривању њихових права;
 • презентација до сада постигнутих резултата:
 • указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце;
 • подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права, и оптимални развој сваког детета;
 • промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу;
 • покретање иницијативе и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији, и остваривању њихових права.

 • Безбедно вози бицикл   


  Турнир у фудбалу  ДЕЧИЈА НЕДЕЉА "НЕЋУ ДА БРИГАМ ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ"

  Припремне групе наше школе,почеле су са игром, посетом школској библиотеци и дружење са библиотекарком, учитељицом Сузаном.
  Сутра нас очекује "ПОРОДИЧНА ОЛИМПИЈАДА". 
  Васпитачица Марица Димитријевић
        

 •    

     


  Породична олимпијада предшколаца

 • Васпитачице Марица Димитријецић и Љиљана Анђелковић


 •  


  Интердисциплинарни час ученика 8-ог разреда и ђака првака


  Хвала, родитељу ђака првака дипл. инж. информатике и телекомуникација Стефановић Ивану, и фотографу Ивани С., родитељима првака који су присуствовали часу. Интердисциплинарни час је обухватио презентацију Роботике проф.технике и информатике О.Михајловић и презентацију Ардуина и самог Робота, дела г-дина. И. Стефановића. Гости су биле, наставнице В. Велимировић, И.Милић и Н. СТанојловић. Задовољство ђака првака, учитеља Драгана Гојсовића је била велика, као и мудрост о интересовању за нове ИТ технологије, видно се приметила код осмака.

     

    


     У оквиру обележавања Дечије недеље ученици и наставници су променили улоге,ученици су били у улози наставника на часу физике. Проф.физике Виолета Велимировић.

    


     


   


   Gost u našoj školi bio mladi pesnik Dušan Mirčić, učenik druge godine Gimnazije. Kazivao je svoje stihove učenicima 3. i 4. razreda. Na kraju druženja, bilo je i pregršt pitanja vezanih za početke Dusanovog stvaralaštva.